Mi smo NAEV

Mi smo NAEV

 
Mi smo Nacionalna Asocijacija Električnih Vozila (NAEV).
Registrovani smo kao neprofitna organizacija sa funkcionalnim sedištem u Beogradu. Asocijacija će promovisati razvoj, prodaju i korisćenje električnih, hibridnih, fuel cell i lakih e-vozila u Srbiji, kao i izgradnju prateće infrastrukture, sa ciljem zaštite životne sredine, podsticaja i poboljšanja energetske efikasnosti i povećanja bezbednosti u saobraćaju.

Angažovaćemo se i podsticati uklučenje postojećih i potencijalnih kapaciteta domaće auto, mašinske, elektro i gradjevinske industrije kao i postojećih i budućih proizvodjača električne energije iz obnovljivih izvora u korišćenje i razvoj novih tehnologija, što bi Srbiju u narednom periodu moglo usmeriti ka značajnom tehnološkom napretku.

Akademski Partneri i koordinatori sektora u okviru Stručnog saveta NAEV-a su: Mašinski, Tehnološko – Metalurški, Saobraćajni, Elektrotehnički i Fakultet Organizacionih Nauka Univerziteta u Beogradu, kao i Elektrotehnički Institut “Nikola Tesla”.
Članstvo u AVERE-u, The European Association for Battery, Hybrid and Fuel Cell Vehicles omogućiće nam pristup projektima u okviru programa različitih redpristupnih i strukturnih fondova EU, što će pružiti mogućnosti za uključenje i konkretno angažovanje naših naučnih i stručnih potencijala, čemu ćemo kao asocijacija posvetiti posebnu pažnju.

Back to top