E-Mobility Forum

E-MOBILITY FORUM je godišnji događaj koji se fokusira na izazove i inovativna tehnološka rešenja iz oblasti automotiva i urbane mobilnosti integrišući akademiju, indusrtiju i gradove.

VII medjunarodni E-Mobility Forum organizuju zajedno NAAEV (Nacionalna Asocijacija Autonomnih i Električnih Vozila) i Mašinski fakultet, uz saradnju i podršku Elektrotehničkog i Saobraćajnog fakulteta Univerziteta u Beogradu, (16/17.10 2024., zgrada Mašinskog fakulteta). Forum je podržan od strane MGSI/Ministarstva gradjevinarstva, saobraćaja i infrastrukture i NITRA/Ministarstva nauke, tehnološkog razvoja i inovacija.

Mašinski Fakultet Univerziteta u Beogradu predstavlja vodeću naučno-istrazivačku ustanovu u Srbiji, u širokoj oblasti mašinskog inženjerstva. Kao regionalni Hab “EIT UM”-a (European Institute of Innovation and Technology-Urban Mobility) i partner-član u organizacijama finansiranim u okviru programa Horizon Europe, “CCAM” (“Connected, Cooperative & Automated Mobility”) i “2ZERO”, NAAEV je zajedno sa Mašinskim fakultetom fokus ovog Foruma usmerio na teme iz oblasti „Buduća mobilnost & Energija“, “Mobilnost & Infrastruktura”, “Javni urbani prostor”, i “Akademija-Challenge”, koje će prezentovati više od dvadeset referentnih stručnjaka iz Srbije, Evrope, Amerike i Azije.

Specijalan deo u okviru drugog dana Foruma posvećen je prezentaciji nagradjenih inovativnih ideja odnosno završnom izboru i proglašenju pobednika četvoromesečnog takmičenja studentskih timova, SIM-Challenge / Student Innovative Mobility Challenge (17.05.2024. – 20.09.2024.). Pet najboljih studentskih ideja biće finansijski nagradjene a pobednički tim uz finansijsku nagradu u iznosu od 300.000rsd. dobija mentorstvo u daljem razvoju projektne ideje, podršku u otvaranju startup-a kao i mogućnost uključenja u inovativne pozive EIT UM-a, CCAM-a i 2ZERO. Takođe, pobedničkom timu biće finansirano putovanje i prisustvo događaju TMWC / Tomorrow Mobility World Congress 2024, koji se održava u Barceloni u periodu 5-7 Novembar 2024 godine.

Posebnu zahvalnost za uspeh prošlogodišnjeg Foruma dugujemo sponzorima kojima će se u okviru ovogodišnjeg dogadjaja obratiti i zahvaliti članovi dva prvonagradjena tima sa SIM-Challenge-a 2023.

 

Back to top